Us presentem una visita virtual 360º que hem desenvolupat de les Rutes del Ponent Actiu. Un projecte de la Diputació de Lleida on mostrem insitu el Patrimoni més rellevant d'aquestes rutes: Castells, Pedra seca, Jaciments, Ermites, Paisatges, etc.
VISITES VIRTUALS 360° a diferents ESPAIS DE MEMÒRIA de les comarques de Ponent.
A través d'aquesta visita immersiva que podreu fer amb dispositius mòbils, PC, i ulleres de realitat virtual, veureu cada racó de trinxeres, fosses, refugis, rutes, centres d'interpretació, etc, amb informació històrica, gràfica, i audiovisual.
Les visites virtuals 360° representen una oportunitat per als petits equipaments patrimonials, que en molts casos passen desapercebuts. El Centre d'Interpretació del Montsec, ubicat a Vilanova de Meià (la Noguera), acull en les seves dues sales, unes col·leccions excepcionals de fòssils que ens expliquen l'edat i origen del Montsec de Meià.
Endinseu-vos en les seves sales, i observeu bé les vitrines, i premeu en aquells punts destacats, serà un petit tastet del que podreu trobar-hi insitu!
Visita Virtual 360º per conèixer insitu el patrimoni més rellevant del municipi d'Agramunt. Endinseu-vos en els seus monuments, refugis de la Guerra Civil, jaciments arqueològics, pobles, castells, arquitectura de l'aigua, o l'Art Contemporani.
En aquesta visita virtual podreu conèixer el patrimoni construït al llarg dels segles dins dels actuals espais naturals protegits dels Secans de Lleida. Des de jaciments arqueològics, construccions de pedra, trulls, peixeres, etc.
També tindreu informació sobre aquests espais, vídeos de la fauna, i entrevistes a especialistes que ens expliquen la vinculació del patrimoni amb la biodiversitat d'aquests espais.
Visita Virtual 360º on podràs recórrer les sales de l'antic edifici de l'Alfolí, seu del Museu de Gerri de la Sal. Durant la visita, podràs fer una immersió a l'espai i tindràs informació detallada sobre la importància de la sal en aquest municipi del Pallars Sobirà.
Us presentem una visita virtual 360º que hem desenvolupat de les Rutes Paisatges de Ponent. Un projecte de la Diputació de Lleida on mostrem insitu el Patrimoni més rellevant d'aquestes rutes: Castells, Pedra seca, Jaciments, Ermites, Paisatges, etc.
El Museu de les Mines de Cercs permet al visitant conèixer com funcionava una colònia minera dedicada al carbó. A través de la visita virtual podreu endinsar-vos en la mina, el museu, el teatre, el bar, o els rentadors, i fins i tot tenir una perspectiva aèria 360 de tota la colònia.
Disposeu de recursos interpretatius com imatges antigues, vídeos, àudios, i textos explicatius, que us faciliten la immersió històrica que ens proposa el museu.
Mitjançant fotografies de 360° que permeten captar cada racó del museu, s'ha creat un recorregut virtual on s'incorporen recursos d'àudio, imatges, text, i vídeos, per donar informació de les sales, i de les obres més destacades del museu.
El recorregut es duu a terme a través de les icones que es troben a les sales, que permeten desplaçar-se per aquestes, i obtenir informació de les obres. Disposa també d'altres funcionalitats molt intuïtives per a l'usuari, que l'ajudaran a gaudir d'una bona experiència visitant el Museu de Maricel de manera virtual.
Mitjançant fotografies de 360° que permeten captar cada racó del museu, s'ha creat un recorregut virtual on s'incorporen recursos d'àudio, imatges, text, i vídeos, per donar informació de les sales, i de les obres més destacades del museu.
El recorregut es duu a terme a través de les icones que es troben a les sales, que permeten desplaçar-se per aquestes, i obtenir informació de les obres. Disposa també d'altres funcionalitats molt intuïtives per a l'usuari, que l'ajudaran a gaudir d'una bona experiència visitant Cau Ferrat de manera virtual.
La Val d'Aran presenta un important patrimoni vinculat a les seves esglésies romàniques. A través d'aquesta visita virtual podreu conèixer la importància artística i arquitectònica de les esglésies que s'hi mostren. Es tracta d'una primera fase, que s'anirà ampliant amb contingut interpretatiu, i nous elements patrimonials.
El Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu reuneix una de les col•leccions més singulars del país, on destaca la Farmàcia Balvey, formada pel mobiliari original de 1780 i per més de 200 pots de ceràmica de 1827. A la planta baixa s’hi ubica el jardí botànic, dedicat a les plantes remeieres amb espècimens d’aprofitament medicinal, es presenta com una sala d’exposicions a l’aire lliure, i amb el qual es complementa la temàtica central del museu: la salut i el benestar.
A través de la visita virtual 360 podreu conèixer de primera mà aquest equipament, amb informació dels punts d’interès més rellevants.
Creació i edició de continguts dels punts d’interès de les rutes del projecte PONENT ACTIU. Aquests es trobaven en les següents rutes:
• Ruta de la Vall del Riu Set
• Ruta de la Vall del Riu Corb
• Ruta de la Vall de Vinaixa
Hi trobareu tota la senyalització direccional i interpretativa mentres realitzeu els recorreguts
Per encàrrec de Latipo Estudi vam crear els textos del nou catàleg promocional del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, disponible ja a aquest 2020.
Projecte de senyalització dels punts d’interès del municipi de Vilanova del Camí ( l’Anoia).
Entre aquestes trobem elements com l'església de Sant Hilari, Can Muscons, l'antic rentador, el Parc Fluvial, o edificis del nucli antic que mostren encara elements arquitectònics del passat. També hem volgut remarcar l'evolució urbanística viscuda al poble en els darrers 50 anys, que ajuda a entendre l'actual Vilanova.
Aquest itinerari que surt del nucli urbà d’Alguaire, ens permet conèixer el paisatge de l’Horta de Pinyana, on els fruiters són els protagonistes, i on destaquen elements patrimonials d’interès com l’antiga colònia industrial de la Mata de Pinyana, el Canal de Pinyana ( el més antic de Catalunya), o l’Espai Natural Protegit de l’Aiguabarreig Segre – Noguera Ribagorçana.
Redacció de la memòria tècnica per a la declaració de la Nòria del Canal de Pinyana (Rosselló, Segrià), com a Bé Cultural d’Interès Local.
Es tracta d’una infraestructura singular, construïda al Canal de Pinyana ( el més antic de Catalunya). Tot i que no es molt antiga, representa un element característic en la història no solament d’aquest canal, sinó de totes les séquies i canals que des de fa segles reguen les hortes de Lleida, i de les quals se’n conserven ben poques.
En podem diferenciar diferents parts:
• La Nòria
• El canal d’entrada i sortida de l’aigua del canal
• L’estructura de suport
• Els canals de transport de l’aigua i aqüeducte.
Redacció de la memòria tècnica per a la declaració de la Necròpolis de la Tossa de Baix (Rosselló, Segrià), com a Bé Cultural d’Interès Local.
Aquesta necròpolis conjuntament amb unes altres que trobem als municipis veïns, és un dels elements més singulars del patrimoni rural del nord del Segrià. En primer lloc per la seva tipologia, ja que en trobem ben poques, i en segon lloc, per que es troben en un aflorament de roca, un tipus de terreny que pràcticament no es troba en aquest territori, i els pocs que es troben estan destinats a necròpolis medievals, sitges, o trulls.
Es tracta d'un conjunt de 55 tombes excavades en l'aflorament rocós, les tombes estan orientades oest-est. Entre el conjunt hi ha tombes de diferents tamanys, unes es poden considerar d'adults i altres d'infantils. La tipologia de les tombes és la següent: rectangulars i trapezoïdals i forma de banyera.
Redacció de la memòria tècnica per a la declaració de la Necròpolis d’Escalç, com a Bé Cultural d’Interès Local. Són un dels elements més singulars del patrimoni rural del nord del Segrià. En primer lloc per la seva tipologia, ja que són els únics d’aquestes característiques, i en segon lloc, per que es troben en un aflorament de roca, un tipus de terreny que pràcticament no es troba en aquest territori, i els pocs que es troben estan destinats a necròpolis medievals.
La necròpolis està formada per un conjunt de 56 tombes excavades en l'aflorament rocós que corona la serreta. Hi ha esquerdes nord-sud que parteixen en dos algunes de les tombes (orientades est/oest). S'observen tombes d'adults (el 70%) i d'infantils (30%).
Reportatge fotogràfic amb Drone d'Alguaire
Reportatge fotogràfic amb Drone de Preixana
Senyalització dels punts d’interès dels municipis del Baix Segre
L’actuació s’emmarca en el projecte PONENT ACTIU que promou la Diputació de Lleida amb un ajut FEDER, i en col•laboració amb el Consell Comarcal del Segrià, i els municipis de Torres de Segre, Soses, Seròs, Massalcoreig, i la Granja d’Escarp.
En el projecte també ha participat el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià.
Creació de 18 punts d’informació del patrimoni destacat dels municipis i de la comarca del Pla d’Urgell.
• Punts d’interès local
• Estany d’Ivars i Vila-sana
• Canals d’Urgell
• La Serra
• Rutes PONENT ACTIU
L’actuació s’emmarca en el projecte PONENT ACTIU que promou la Diputació de Lleida amb un ajut FEDER, i en col•laboració amb el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i els municipis de Barbens, Bell-lloc d'Urgell, Bellvís, Castellnou de Seana, Fondarella, Golmés, Ivars d'Urgell, Linyola, Miralcamp, Mollerussa, Palau d'Anglesola, Poal, Sidamon, Torregrossa, Vilanova de, Bellpuig, i Vila-sana
Redacció de la memòria tècnica per a la declaració dels Trullets de Benavent de Segrià, com a Bé Cultural d’Interès Local. Són un dels elements més singulars del patrimoni rural del nord del Segrià. En primer lloc per la seva tipologia, ja que són els únics d’aquestes característiques, i en segon lloc, per que es troben en un aflorament de roca, un tipus de terreny que pràcticament no es troba en aquest territori, i els pocs que es troben estan destinats a necròpolis medievals.
Formen un conjunt de 24 trulls. Cadascun dels trulls està format per dos dipòsits connectats entre ells
Per encàrrec de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, vam realitzar la revisió del Mapa de Patrimoni Cultural de Vilada. Els mapes de patrimoni cultural és un dels serveis que ofereix la Diputació de Barcelona als seus municipis. Són una eina de coneixement que pretén recollir exhaustivament el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d'aquells municipis que en sol•liciten la realització, per tal que es puguin establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social.
Disseny de 6 rutes temàtiques vinculades al patrimoni, i el paisatge del municipi d’Artesa de Segre. En total, més de 200 km per gaudir en bicicleta o fent senderisme tot coneixent els castells, arquitectura popular, espais de memòria, rius, pobles amb encant, i excel·lents miradors.
Disseny de 3 rutes temàtiques vinculades al patrimoni, i el paisatge del municipi dels Plans de Sió ( la Segarra). En total, més de 100 km per gaudir en bicicleta o fent senderisme tot coneixent els castells, arquitectura popular, espais de memòria, o el PEIN Plans de Sió.
Redacció del projecte per a la recuperació de l'antic dipòsit d'aigua de Puigverd de Lleida. Dissenyat per Francesc Macià, es tracta de la primera construcció de formigó armat de l'Estat espanyol. La proposta rebrà finançament de la Diputació de Lleida per tal de poder executar l'obra. Està previst que aquest 2019 es dugui a terme l'actuació.
Redacció del projecte per a la recuperació de l'ermita de Santa Caterina i el seu entorn, al municipi d'Arbeca (les Garrigues). La proposta rebrà finançament de la Diputació de Lleida per tal de poder executar l'obra. Està previst que aquest 2019 es dugui a terme l'actuació.
Redacció del projecte per a la restauració del Molí medieval de Térmens (la Noguera). La proposta es va presentar als ajuts Leader, rebent el finançament per tal de poder executar-se el projecte. Està previst que aquest 2019 es dugui a terme l'actuació.
El Consell Comarcal de les Garrigues organitzà un curs de formació en la interpretació del patrimoni, i el guiatge vinculat al món de l’oli a les Garrigues Històriques ( Garrigues i Segrià Sec).
Des d’INSITU, vam dissenyar el curs i les sessions, i en les quals també hi vam participar amb altres professionals del patrimoni i el turisme.
El curs s’inicià el 14 de setembre, i finalitzà el 17 de novembre amb sessions els divendres a les tardes i els dissabtes al matí.
Instal·lació t d’un faristol interpretatiu interpretatiu al municipi de Matadepera, per donar a conèixer el Forn de Calderols.
Aquest forn, segons les dades dels arqueòlegs que van dur a terme l'excavació prèvia a la seva recuperació, es remunta al segle XVII. La seva funció era la producció de teules, de maons massissos i de rajols.
El faristol interpretatiu hi trobareu la descripció històrica, estructural, i funcional del forn, així com imatges de la intervenció arqueològica, i il·lustracions didàctiques del seu funcionament.
Creació i senyalització d’una Ruta circular per la descoberta del patrimoni cultural i natural de l’Espai Natural Protegit dels Secans de Belianes – Preixana al municipi de Preixana ( l’Urgell).
S’ha recuperat una cabana de volta.
Ofereix la possibilitat de recórrer el Museu del Cau Ferrat i el Museu de Maricel a través del telèfon mòbil, ja sigui com a eina d’acompanyament en la visita física per tots dos museus o bé a distància a des del dispositu.
L’accés a tots dos museus ofereix una visita ràpida en 360 graus, que presenta una selecció de les seves peces més emblemàtiques, amb informació detallada. També ofereix una visita a les col·leccions: en el cas del Maricel, les de pintura, escultura, mobiliari i ceràmica; i en el del Cau, les de pintura, escultura, ferro, vidre, mobiliari i arqueologia. Els recorreguts per tots dos museus també presenten una visita infantil, on es pot descobrir les obres jugant.
Paral·lelament, l’aplicació ofereix dos recorreguts temàtics: Sitges a les col·leccions del Museu de Maricel i La col·lecció del cor de Santiago Rusiñol.
Projecte de dinamització territorial que engloba les comarques de les Garrigues, Pla d’Urgell, Segrià, Urgell, i la Noguera. Promogut per la Diputació de Lleida, els Consells Comarcals, i els Ajuntaments corresponents. Preveu actuacions des del 2019 fins al 2021.
Els àmbits temàtics desenvolupats són:
• Canals d’Urgell
• Paisatges de l’Oli
• Paisatges de l’Aigua
• Segrià Sec
• Noguera Baixa
Hi participen 69 municipis.
Recull actuacions de recuperació patrimonial, creació de rutes, senyalització de punts d’interès, així com actuacions de dinamització.
Realització d’un inventari del patrimoni cultural i natural del municipi de Vallfogona de Balaguer ( la Noguera). S’han inclòs un centenar d’elements del patrimoni immoble, moble, documental, immaterial, i natural. El projecte ha inclòs mesures per tal que l’Ajuntament de Vallfogona de Balaguer pugui intervenir en el seu patrimoni des del punt de vista de la recerca, la conservació, la protecció, i la posada en valor. Els elements es poden visualitzar a través d’INSTAMAPS.
Fulletó turístic amb les diferents rutes del municipi d'Artesa de Segre : Ruta de la Vall d'Ariet, Ruta Empremtes del Passat, Ruta Plans del Segre, Ruta de l'Hostal, Ruta dels Miradors Històrics, Ruta Muntanyes d'Artesa.
Fulletó turístic amb les diferents rutes del municipi: Ruta de l’Aigua, Ruta de la Creu, Ruta de les Masies, Ruta del Paisatge, i la Ruta de l’Arquitectura Popular. S’inclou els punts d’interès d’aquestes, i els serveis que es poden trobar els visitants.
Reportatge fotogràfic amb Drone de Juneda
Reportatge fotogràfic amb Drone a Àger
Reportatge fotogràfic amb Drone a Puigverd de Lleida
Inventari del Patrimoni Etnològic del riu Ondara a la comarca de l’Urgell: Tàrrega, Vilagrassa, i Anglesola. Podeu consultar els elements i les seves característiques, en l’INSTAMAPS adjunt.
Creació i senyalització de diverses rutes pel municipi d'Alpicat. Descoberta dels paisatges de regadiu.
Realització d’un inventari del patrimoni cultural i natural del municipi de Térmens ( la Noguera). S’han inclòs un centenar d’elements del patrimoni immoble, moble, documental, immaterial, i natural. El projecte ha inclòs mesures per tal que l’Ajuntament de Térmens pugui intervenir en el seu patrimoni des del punt de vista de la recerca, la conservació, la protecció, i la posada en valor. Els elements es poden visualitzar a través d’INSTAMAPS.
Creació i senyalització d’una Ruta circular per la descoberta del patrimoni cultural i natural de Puigverd de Lleida.
Creació dels continguts relacionats amb el patrimoni cultural i el turisme, de la web de l’Ajuntament de Juneda.
S’han introduït pàgines de tots els elements singulars, amb la seva descripció, galeria d’imatges, i plànol d’emplaçament.
Redacció de la memòria tècnica per a la declaració de l’Església de Santa Maria del Camí ( Argençola), com a Bé Cultural d’Interès Local. Es tracta d’una església del segle XIII, ubicada al costat de l’antic Camí Ral, que comunicava Barcelona amb Lleida.
Projecte de dinamització territorial que engloba les comarques de les Garrigues, Pla d’Urgell, Segrià, i Urgell. Promogut per la Diputació de Lleida, els Consells Comarcals, i els Ajuntaments corresponents. Preveu actuacions des del 2017 fins al 2020.
L’àmbit d’actuació del projecte són els entorns del riu Set, Corb i Segre, i dels Espais Naturals Protegits de Mas de Melons-Alfés, Vall de Vinaixa, Estany d’Ivars i Vila-Sana, i Aiguabarreig Segre-Cinca.
El projecte ha consistit en la creació de la marca, la definició d’una estratègia de difusió, la campanya de difusió, el material promocional i la creació d’una web.
Redacció de la memòria tècnica per a la declaració del Molí d’Albarells ( Argençola), com a Bé Cultural d’Interès Local. Es tracta del molí paper documentat més antic de Catalunya ( 1193). La seva declaració, pot significar l’inici de la seva recuperació.
Aplicació per a dispositius mòbils i tauletes per donar a conèixer el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella, així com el seu patrimoni i les activitats que s’hi ofereixen.
L’Aplicació permet fer un recorregut interpretatiu i dinàmic pels espais més emblemàtics del turó com són la Seu Vella, el Castell del Rei, les Fortificacions i altres espais d’interès que es troben en aquest indret tan simbòlic de la nostra ciutat.
Més de 30 punts d’informació amb àudios, imatges inèdites, jocs, línies del temps, curiositats, imatges panoràmiques, codis QR, xarxes socials, i la informació bàsica per fer la visita al Turó.
Projecte educatiu que desenvolupat per al Centre d’Interpretació de les Pintures Rupestres del Cogul. Hem dissenyat 5 activitats didàctiques que van més enllà del que és estrictament l’art rupestre, i que busquen connectar-lo tant amb les societats que el van crear com amb la societat actual en la qual vivim. Les 5 activitats han estat adaptades als currículums aprovats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per a cadascuna de les etapes educatives i per tant, totes les activitats proposades s’adeqüen a les competències i àrees del coneixement establertes per a cadascun dels nivells.
Disseny i senyalització d’una ruta vinculada a l’aprofitament històric de l’aigua al municipi de Torrefeta i Florejacs.
Preparació i redacció dels continguts i elements gràfics d’acompanyament per a la senyalització interpretativa dels diferents espais de l’itinerari per la Vall dels Horts, ubicada entre Maials i Llardecans. Un recorregut a través del qual conèixer diferents elements d’arquitectura popular d’interès com un petit mas, un safareig, marges, pous, etc.
Redacció dels continguts vinculats als elements de patrimoni cultural dels punts d’interès del nucli de La Granada.
Senyalització dels punts d’interès del nucli d’Alfarràs. Entre aquests, trobem l’església de Sant Pere, el Molí medieval, el Canal de Pinyana, el Pont Vell, i l’església de Sant Nicolau d’Andaní.
Adequació interpretativa del tram GR-4 al seu pas pel municipi de Castell de l’Areny Senyalització i reforç de la informació i manteniment del sender del coll de Fumanya a Ensija per la font dels cóms.
Disseny d’una ruta urbana al nucli de Sant Martí de Tous, amb la senyalització dels punts d’interès. També s’han senyalitzat una ruta ja existent, direcció a l’Ermita de Sentfores i la Fou
A través del Consell Comarcal de la Segarra, es va fer un recerca dels punts d’interès més rellevants de la comarca, per a la seva posterior senyalització interpretativa. Es va incloure un element per municipi.
Disseny d’una ruta urbana al nucli de Juneda per la Vila Closa i l’Eixample, amb la senyalització dels punts d’interès. També s’han senyalitzat dues rutes ja existents a la Banqueta de Juneda, i la ruta Entre Canals,
Estudi de les potencialitats patrimonials i de serveis del municipi per a la creació de productes turístics.
Senyalització d’un itinerari des del nucli de Tavascan, fins al cim del Port de Tavascan ( amb la frontera francesa). Es tracta d’un itinerari amb una importància històrica rellevant, i amb un paisatge caracteritzat per estanys, boscos, i bordes.
Fulletó turístic amb els principals elements d’interès històric, natural, patrimonial artístic i etnològic del terme. I tots ells identificats sobre plànol. Fulletó de difusió dels elements d’interès de Castell de l’Areny.
S’ha creat un conjunt de visites guiades modulables en funció de les característiques i interessos dels grups que permeten mostrar els punts més emblemàtics de la població a partir de la identificació i estudi de 17 elements d’interès del patrimoni cultural i natural del terme.
Disseny i senyalització de 5 rutes temàtiques vinculades al patrimoni, i el paisatge del municipi de Torrefeta i Florejacs. En total, més de 100 km per gaudir en bicicleta o fent senderisme.
Redacció del projecte per a l’adequació de l’itinerari del nucli del Cogul, fins a la Peixera, i el PEIN Mas de Melons.
Redacció del projecte per a l’adequació de l’itinerari fins a la Peixera del riu Farfanya, a Castelló de Farfanya. El recorregut surt del pont medieval al nucli, i continua per la serra paral·lela al riu, fins a arribar a la peixera. El projecte fou subvencionat un 70% en la convocatòria d’ajuts d’Espais Naturals.
Redacció del projecte per a l’adequació de l’itinerari fins al Pou d’Avall, restauració de l’abeurador, la bassa, i les teuleries, i senyalització dels punts d’interès. Aquest projecte va rebre posteriorment el 80% de finançament del programa Leader, per a la seva execució.
Revisió de les proteccions dels béns catalogats del municipi de Cercs, centrats principalment en les masies. Hem realitzat treball de camp, analitzant els elements, per poder fer l’informe necessari per entregar als Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central, per tal que aquest passés per la Comissió Avaluadora, i ratifiqués la nostra proposta.
Expedient per a la declaració de l’ermita d’origen romànic de Santa Magdalena de Guardiolans, ubicada al municipi de Vilada, Berguedà, com a Bé Cultural d’Interès Local. L’església de Santa Magdalena de Guardiolans és d’origen Baix Medieval. Capella, ja esmentada al 839 (Gardilane), la construcció actual és del segle XII amb modificacions als segles XVII, XVIII i XX. Va ser declarat oficialment BCIL pel Consell Comarcal del Berguedà el 07/07/2010 amb el núm. de registre 3293-I.
Programa per a la protecció, conservació, coneixement i estudi del patrimoni documental de Catalunya. L’elaboració material del Cens d’Arxius s’organitza comarcalment i és dirigida de l’arxiu comarcal corresponent. Concretament INSITU va desenvolupar l’estudi de la comarca del Berguedà visitant cada un dels centres d’arxiu identificats a la comarca i elaborant-ne una unitat censal que després s’uneix a la base de dades de la Subdirecció General d’Arxius i Gestió Documental (SGAiGD).
Per encàrrec de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona hem realitzat les tasques de suport a documentar i catalogar 168 peces de la col·lecció del Museu de les Mines de Cercs (Berguedà), les quals estaven dipositades en el magatzem.
El projecte promogut per Aigües del Segarra Garrigues d’acord amb l’Ajuntament de Verdú ha executat l’empresa Iltirta Arqueologia SL amb qui hem tingut l’oportunitat de col·laborar en tot el procés d’estudi i documentació. Estudi detallat dels volums i característiques de la cabana i posterior trasllat a conseqüència de l’afectació del seu emplaçament per la xarxa de distribució del regadiu del sistema Segarra Garrigues. Aquesta cabana fou reconstruïda de nou al poble de Verdú.
Inventari de les masies i cases rurals del municipi de Penelles, per a la seva inclusió al Catàleg de Masies i Cases Rurals de Penelles. Aquest Catàleg, forma part del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.
Inventari dels elements d’interès patrimonial de la Vall dels Horts, ubicada entre Maials i Llardecans, al Segrià. Aquest inventari s’utilitzà per a la realització d’un itinerari senyalitzat.
Projecte de recerca centrat en la Guerra Civil, l’Exili, els evadits europeus, i els maquis, al municipi de Lladorre. Aquest projecte ha servit per identificar punts d’interès històric per al posterior projecte de senyalització. En aquest projecte va col·laborar la historiadora Noemí Riudor.
Per encàrrec de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, vam realitzar el Mapa de Patrimoni Cultural de Calaf. Els mapes de patrimoni cultural és un dels serveis que ofereix la Diputació de Barcelona als seus municipis. Són una eina de coneixement que pretén recollir exhaustivament el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d'aquells municipis que en sol•liciten la realització, per tal que es puguin establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social.
Per encàrrec de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, vam realitzar el Mapa de Patrimoni Cultural d'Orpí. Els mapes de patrimoni cultural és un dels serveis que ofereix la Diputació de Barcelona als seus municipis. Són una eina de coneixement que pretén recollir exhaustivament el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d'aquells municipis que en sol•liciten la realització, per tal que es puguin establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social.
Producció d’imatges amb drones per a la interpretació del patrimoni de Sant Martí de Tous,
Disseny i senyalització de 4 rutes temàtiques vinculades als rius Set, Corb, Segre, i al PEIN Vall de Vinaixa. Senyalització d’itineraris que connecten els rius amb els nuclis de població, i el patrimoni cultural i natural a l’entorn d’aquests.
Senyalització dels punts d’interès del nucli de Maials. Projecte realitzat amb la col·laboració de persones vinculades amb les entitats del poble, els quals han triat les temàtiques a desenvolupar.
Projecte desenvolupat durant els anys 2013 i 2014 a través d’una subvenció del Ministerio de Cultura.
Projecte de dinamització patrimonial - turístic a través de la planificació i identificació d’àmbits, elements i temes entorn dels principals elements identitaris del poble per estrènyer els llaços de comunitat veïnals entre barris. Un cop projectats els temes i les necessitats de cada entorn es defineix una intervenció de senyalització dels punts estratègics del municipi.
Seminari sobre creacions d’empreses culturals i turístiques impartit als alumnes del Màster en Patrimoni Cultural i Desenvolupament Local de la Universitat de Lleida. Sessions pensades per tal que els alumnes puguin conèixer de primera altres sortides professionals dins del cap del patrimoni cultural, i els passos a seguir per tal de desenvolupar una idea de negoci.
Exposició temporal que recull el testimoni oral del comerç tradicional de la ciutat de Berga mitjançant l’entrevista als botiguers del barri vell, a l’hora que redescobreix espais del barri vell concorreguts únicament un parell de cops l’any, coincidint amb el Passacarrers de la Patum.
Redacció del projecte per a l’adequació de l’entorn de les muralles d’Àger, i el pou de gel. Aquest projecte es va presentar a la convocatòria de l’1,5% Cultural, i ha estat seleccionat per a rebre finançament. El projecte executiu es realitzarà durant aquest 2016.
Per encàrrec de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, vam realitzar el Mapa de Patrimoni Cultural d'Argençola. Els mapes de patrimoni cultural és un dels serveis que ofereix la Diputació de Barcelona als seus municipis. Són una eina de coneixement que pretén recollir exhaustivament el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d'aquells municipis que en sol•liciten la realització, per tal que es puguin establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social.
Projecte desenvolupat per l’empresa STOA Propostes Culturals i Turístiques. Hem col·laborat en diverses parts del projecte, entre elles l’anàlisi i diagnosi, la conceptualització, i en les propostes d’usos i gestió.
Redacció del projecte per a l’adequació de l’itinerari urbà per descobrir els diferents elements del poble vell de Tiurana que van sobreviure la pujada de les aigües, així com els nous elements que conformen el nou poble de Tiurana. Aquest projecte va rebre posteriorment el 70% de finançament del programa Leader, per a la seva execució. No executat.
Preparació i redacció dels continguts per al document del projecte executiu de l’Epicentre de Tremp.
Senyalització dels punts d’interès patrimonial del Conjunt Històric d’Àger, format per la Col·legiata de Sant Pere, i el Nucli Antic d’Àger, declarats Bé Cultural d’Interès Nacional.
Per encàrrec de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, vam realitzar el Mapa de Patrimoni Cultural de Calonge de Segarra. Els mapes de patrimoni cultural és un dels serveis que ofereix la Diputació de Barcelona als seus municipis. Són una eina de coneixement que pretén recollir exhaustivament el patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural d'aquells municipis que en sol•liciten la realització, per tal que es puguin establir mesures de recerca, protecció, conservació i rendibilització social.